Traži

Smokvina.hr

Destinacije - Rivijera Trogir

Vinišće

Malo ribarsko mjesto smješteno u Srednjoj Dalmaciji u blizini starog grada Trogira Savršeni sklad sunca, mora, kamena i čovjeka, mjesto gdje možete odmoriti tijelo i nahraniti dušu. Spoj drevnoga i modernoga, stari običaji i tradicija prožimaju se sadašnjim načinom življenja. Ovdje možete doživjeti nešto više od običnog odmora....Tu je more najčistije i škoji najromantičniji.... ljudi gostoljubljivi.... Blizina drevnog Trogira (19km) i Splita (48 km) pruža vam mogućnost da za nekoliko minuta budete u neobičnom ambijentu, u ambijentu spomenika nulte kategorije, ali i modernog noćnog života :kasina, noćnih barova i disco klubova, kao i ugođaje starih dalmatinskih konoba, dobre ribe i dobre kapljice. Ljepotu dana nastavlja šarm i romantika noći. U blizini Vinišća (19 km) nalazi se jedan od najvećih hrvatskih disco klubova Aurora-Primošten te F1-Trogir (21 km). Domaće specijalitete možete kušati u jednom od lokalnih restorana, gdje se možete opustiti uz glazbu uživo.

Trogir

Trogir (grč: Tragos) je grad u Hrvatskoj koji administrativno pripada Splitsko-dalmatinskoj županiji. Grad Trogir osnovali su grčki kolonisti s otoka Visa u III. st.pr.Krista. U centralnoj Europi smatran je najbolje sačuvanim romaničko-gotičkim gradom. Dvorac i kula okruženi zidinama sačinjavaju jezgru Trogira. Najznačajniji kulturni spomenik je trogirska katedrala čiji portal zapadnih vrata izradio majstor Radovan. Grad Trogir smješten na obali Kaštelanskog zaljeva. Smješten na otoku između Čiova i kopna, spojen kamenim mostom s kopnom. Bogatstvo kulturno-povijesnim spomenicima, remek djelima, malim ulicama, umjetničkim zbirkama oduševljava svakog posjetitelja. Trogir je pravi grad muzej i prekrasno je iskustvo posjetiti ga, te na tren utonuti u prošlost, šećući uskim ulica dok vas sa svakog kuta \\\"napadaju\\\" kamena pročelja starih portala, glave različitih ljudskih i životinjskih motiva. Ulazak u sakralne objekte otkriva Vam neke manje i više poznate detalje iz povijesti. Trogir je jedan od onih gradova k

Sevid

Sevid je malo mjesto lijepe trogirske rivijere od Splita udaljeno 40 km, a od Trogira 12 km, s obiteljskim kucama za miran i tih odmor dalje od buke velikih turistickih središta. Iako malen, Sevid ima sve što Vam treba za odmor: trgovinu, restoran, cisto more i lijepe plaže, a zaželite li se provoda možete birati izmedu Trogira, Primoštena, Rogoznice ili Splita. Buduci da je ovaj dio obale jedan od najrazvedenijih, Sevid ce se svidjeti i nauticarima.

Marina

Marina je turisticko naselje i mala luka nadomak starog srednjodalmatinskog grada Trogira. Obiteljske kuce nižu se obalom istoimenog zaljeva s brojnim uvalama. Plaže su pješcane i šljuncane pa pogoduju djecjoj igri i obiteljskom odmoru, a nasadi borova i maslina pružaju ugodnu hladovinu tijekom najtoplijeg dijela dana. U mjestu se nalazi više konoba i restorana koji nude svježu ribu i kvalitetna domaca vina, a kako je uvala dobro zašticena od svih vjetrova, Marinu rado posjecuju i nauticari kojima je na raspolaganju 140 vezova. Od sportskih sadržaja preporucujemo sve vodene sportove, jedrenje, ronjenje ili sportski ribolov, a iznajmljenom brodicom ili jahtom možete poci na izlet ili istražiti usamljene uvale u okolici. Zabavu i kulturna dogadanja naci cete posjetite li Split ili Trogir te slikoviti Primošten.

Pretraga po ID-u

Google Search

Newsletter

Solution Graphics

Kontakt

Majstora Jurja 13, 21000 Split
Hrvatska (Croatia)
tel: +385 21 271040
fax: +385 21 271040
skype: SmokvinaTravel
MB: 2123681
OIB: 02419525960
ŽIRO RAČUN:
HR8623400091110356129
DEVIZNI RAČUN:
IBAN: HR8423400091510356908
SWIFT CODE: PBZGHR2X
ID KOD: HR-AB-21-060222784
e-mail:
info@smokvina.hr

Konvertor valuta