Traži

Smokvina.hr

Destinacije - Rivijera Šibenik

Šibenik

Šibenik je grad koji uspješno spaja slavnu prošlost i dar prirodnih ljepota. Razgledajuci grad zasigurno ce Vas oduševiti nadaleko poznata Katedrala Sv. Jakova, najznacajnija renesansna gradevina u Hrvatskoj, takodjer po zastitom UNESCO-a. Gradu cije su ime spominjali kraljevi, priroda je podarila i bogatstvo otoka i otocica okupanih plavetnilom mora, te fascinantan krajolik Nacionalnog parka Krka. Ovdje ce Vaše vrijeme do zadnjeg sata biti ispunjeno, jer su se u Šibeniku spojili tradicija, kultura, priroda i gostoljubivost domacina. Nedavno renovirani hoteli pružit ce Vam ugodan smještaj, a dobar provod garantiraju restorani i konobe, ili diskoteke i kafici.

Vodice

Dobro došli u Vodice, gradic u blizini Šibenika. Želite li dinamican i sadržajan odmor na pravom ste mjestu.Vodice su nadaleko poznate po živosti turisticke ponude, zabavnim sadržajima i gostoljubivim mještanima. Oni ce Vas docekati kao drage prijatelje, a prirodni mir plaža i tihih uvala pružit ce Vam zaslužen odmor. Vodice Vas ocekuju!

Brodarica

Brodarica se smjestila na dijelu pitome obale izmedu Šibenika i Primoštena, nasuprot slikovitog šibenskog arhipelaga. U spokoju malog mjesta koje svojim plažama i bistrim morem cuva sve blagodati nedirnute prirode, pronadite djelic ugodaja samo za sebe. Nasuprot Brodarice nalazi se otocic Krapanj ciji se stanovnici vjekovima bave spužvarstvom.

Tribunj

Tribunj se nalazi na malom poluotoku 4 km zapadno od Vodica i dio je atraktivne šibenske rivijere. Naselje je osnovano u 16. st. i posjeduje najbrojniju ribarsku flotu u srednjoj Dalmaciji, pa se tribunjska riva po povratku ribara s mora pretvara u najbogatiju tržnicu svježe ribe i rakova. Na širem se podrucju naselja nalazi nekoliko kupališta i uvala od kojih je uvjerljivo najljepša uvala Sovlja. Šljuncane plaže pogoduju odmoru s djecom, a raznovrsna je i ponuda sportskih sadržaja: od tenisa i bocanja, malog nogometa i košarke, do škole ronjenja, jedrenja, i podvodnog safarija. Ni zabavni život ne zaostaje u raznolikosti: od tradicionalnih fešta i puckih svetkovina do zabavnih programa.

Grebaštica

Grebaštica je malo turisticko naselje s obiteljskim kucama i pansionima smješteno u istoimenom zaljevu, 14 km južno od Šibenika. Duboka uvala okružena je mediteranskim raslinjem, a plaže su šljunkovite. Buduci da se smjestila na vrlo razvedenom dijelu obale i po skrovitim plažama poznate Šibenske rivijere, Grebaštica osim glavne plaže ima više malih uvala na koje cete naici krenete li put sjevera do poloutoka Vela Oštrica. U Grebaštici se nalazi nekoliko ugostiteljskih objekata koji nude dalmatinske specijalitete, a od lokalnog stanovništva koje se i dalje bavi poljoprivredom i ribarstvom uvijek cete moci kupiti domace povrce i ribu. Mjesto je idealno za obiteljski odmor, a sve potrepštine i dodatne usluge možete dobiti u obližnjem Primoštenu.

Pretraga po ID-u

Google Search

Newsletter

Solution Graphics

Kontakt

Majstora Jurja 13, 21000 Split
Hrvatska (Croatia)
tel: +385 21 271040
fax: +385 21 271040
skype: SmokvinaTravel
MB: 2123681
OIB: 02419525960
ŽIRO RAČUN:
HR8623400091110356129
DEVIZNI RAČUN:
IBAN: HR8423400091510356908
SWIFT CODE: PBZGHR2X
ID KOD: HR-AB-21-060222784
e-mail:
info@smokvina.hr

Konvertor valuta