Traži

Smokvina.hr

Destinacije - Rivijera Rogoznica

Rogoznica

Rogoznica je malo mirno mediteransko mjesto u blizini Primoštena, 25 km južno od Šibenika. Neveliko turisticko naselje s poštom, ambulantom i trgovinama smješteno je u širokoj uvali i idealno je mjesto za odmor s obitelji i prijateljima. Rogoznicu rado posjecuju i nauticari jer je marina Frapa osim po ljepoti - drže je jednom od najljepših na Jadranu - poznata i kao najsigurnija luka na ovom dijelu Jadrana. Plaže u Rogoznici su šljuncane, a ima i ponešto stijena, naselje je obraslo borovom šumom, a kako je tradicionalno zanimanje mještana ribarstvo, svježe Vam ribe zasigurno nece nedostajati. Rogoznica je poznata po puckim feštama u kolovozu, (Ribarska noc i Noc Rogoznice) kada ulice ožive posebnom atmosferom, pa se ovom prigodom u Rogoznicu zapute Splicani i Šibencani. Od sportova Rogoznica je zbog razvedene obale prikladna za sve vodene sportove, a rekreacija je moguca i na terenima na obali. Bliža okolica mjesta nudi skrovita kupališta na plažama u brojnim malim uvalama.

Ražanj

Ražanj je malo turisticko naselje sjeverne Dalmacije smješteno izmedu Primoštena i Rogoznice, a od Šibenika ga dijeli 30 km. Ovo tradicionalno ribarsko mjesto iskoristilo je prednosti lijepe obale sa stjenovitim plažama pa u obiteljskim kucama i pansionima rado odsjedaju gosti željni mira. Buduci da u Ražnju nema urbanih sadržaja, a prva se banka, pošta i ljekarna nalaze u 15 km udaljenom Primoštenu, dok su ugostiteljski objekti u obližnjoj Rogoznici, Ražanj je ideano odredište za ljubitelje gotovo nedirnute prirode. Cisto more udaljeno od hotelskih naselja i kampova pogoduje vodenim sportovima, a pred kucama se nalaze mala betonirana mula. Ovdje se zaista možete odmoriti i uživati u vecernjim šetnjama izvan samog naselja.

Kanica (Rogoznica)

Kanica je malo turisticko naselje smješteno u istoimenoj uvali nedaleko do Rogoznice. Mjesto je idealno za miran odmor jer je prva trgovina živežnim namirnicama udaljena 3 km (mjesto Dvornice), ali je tijekom sezone organizirana svakodnevna dostava kruha i voca kombi vozilom. Plaže su stjenovite s betoniranim kupalištima pred kucama i vezovima za barke, a kako se nedaleko nalazi najisturenija obalna tocka s jakim morskim strujama - rt Ploce, more je osobito cisto. Kanicu Vam možemo preporuciti želite li se odista odmoriti od restorana, kafica, trgovina i buke.

Pretraga po ID-u

Google Search

Newsletter

Solution Graphics

Kontakt

Majstora Jurja 13, 21000 Split
Hrvatska (Croatia)
tel: +385 21 271040
fax: +385 21 271040
skype: SmokvinaTravel
MB: 2123681
OIB: 02419525960
ŽIRO RAČUN:
HR8623400091110356129
DEVIZNI RAČUN:
IBAN: HR8423400091510356908
SWIFT CODE: PBZGHR2X
ID KOD: HR-AB-21-060222784
e-mail:
info@smokvina.hr

Konvertor valuta