Traži

Smokvina.hr

Destinacije - Rivijera Makarska

Makarska

Priroda je bila darežljiva prema Makarskoj, podarivši joj smještaj u prirodnoj luci izmedu poluotoka Osejava i Sv. Petar, gdje su se na najljepši moguci nacin spojili mediteransko i krško ozracje. Tako možete uživati u vrelini ljeta, kupajuci se u azurnoplavom moru cija boja i cistoca odmaraju i dušu i tijelo, a nakon toga predah pronaci na planini Biokovo, u cijem podnožju se smjestio grad. Makarska šarmira svojim mediteranskim, neobaveznim ritmom života, koji turisti lako usvoje, i vec prvo jutro nakon dolaska uživaju u još sanjivom ispijanju prve kave i odlasku na plažu, te provodenju vremena bez gledanja na sat.

Baška Voda

Baška Voda je suvremeno turisticko središte atraktivne Makarske rivijere poznate po kilometrima šljuncanih plaža okruženih gustom borovom šumom. Nekadašnje ribarsko mjesto udaljeno od Makarske svega 10 km naseljeno je još od razdoblja antike, a zahvaljujuci prirodnim ljepotama mora i smještaju podno Biokova - poznatog odredišta planinara i botanicara, Baška Voda izrasla je u mjesto bogate ugostiteljsko - hoteljerske ponude s velikim brojem privatnih soba i apartmana za ugodan obiteljski odmor. Osim mora, sunca i prirode Baška Voda svojim posjetiteljima nudi raznovrstan kulturno-zabavni program, tradicionalne pucke i vjerske fešte, a ljubitelji aktivnog odmora mogu se okušati u tenisu, nogometu, rukometu, stolnom tenisu, minogolfu, ribolovu, ronjenju ili pak jedrenju. Ugostiteljski objekti, konobe, restorani, barovi, terase sa živom glazbom i diskoteke nude cjelovecernju zabavu po svacijem ukusu, a volite li predvecerja provoditi u šetnji, krenite stazom uz more.

Brela

Donja Brela, najpoznatije ljetovalište Makarskog primorja, udaljena 15 km od grada Makarske, poznata su kao mjesto razvijene turisticke ponude. Svojim cistim morem i uredenim plažama Brela su prošle sezone zaslužila plavu zastavu - medunarodnu oznaku turisticke kvalitete.

Tučepi

Tucepi su turisticko mjesto srednje Dalmacije, smješteno na podrucju atraktivne Makarske rivijere, a od Makarske su udaljeni samo 4 km. Ovo razvijeno turisticko mjesto naseljeno je još od antike, a gospodarsku je osnovu nekada cinila poljoprivreda. Medutim, zahvaljujuci ljepoti obale i kvalitetnoj ponudi smještaja, Tucepi postaju omiljeno odredište gostiju. Tražite li šljuncana žala s hladovinom borova i maslina, Tucepi su odredište za preporuku. Sportski sadržaji u okviru hotelske ponude te najam rekvizita za sportove na vodi na raspolaganju su ljubiteljima aktivnog odmora, a Biokovo je pravi izazov speleolozima, alpinistima te svima koji vole šetnje i boravak u prirodi. Gastronomska ponuda Tucepa poznata je i izvan mjesta, a možete birati izmedu velikih i udobnih restorana te malih slikovitih konoba. Dolazite li brodom, u marini Tucepi na raspolaganju Vam je 70 vezova.

Podgora

Dobrodošli u Podgoru, turisticki grad i luku atraktivnog Makarskog primorja. Mjesto koje nastanjuje preko 1500 stanovnika dici se razvijenom turistickom ponudom i mnogim ugostiteljsko-hotelijerskim objektima, a volite li i tijekom odmora zadržati osjecaj doma, možete odabrati kuce, apartmane ili sobe za najam. Podgora je neizostavni dio Makarske rivijere poznate po više kilometara dugim šljuncanim plažama koje mjestimice prelaze u pješcane, pa je ovo ljetovalište idealno imate li malu djecu koja traže igru u plicaku. Zelenilo i borovi pružaju se do mora, sportsko rekreativni sadržaji su raznoliki jer grad ima nekoliko sportskih terena. Zabave ne nedostaje jer se tijekom ljetnih mjeseci održava više velikih priredbi kao što su Ribarska noc, Dan Podgore, a brojne su i pucke zabave na kojima gostiju razni izvodaci i zabavni ansambli.

Živogošće

Na južnom dijelu Makarske rivijere u podnožju Biokova smješteno je Živogošce. Sastoji se od tri manja, medusobno udaljena naselja – Porat - Mala Duba – Blato, smješteni uz obalu i starih zaselaka uz staru cestu. Udaljeno je 20 km od Makarske, 80 km od Splita i 120 km od Dubrovnika. Živogošce je naseljeno od ilirskih i rimskih vremena, o cemu svjedoce ilirske gomile /grobovi/ na vrhu brda Suzine i ostaci vila rustika u Maloj Dubi i Blatu. Poznati Licinijanov epigram iz 474. g. Prije Krista, sastavljen od 16 latinskih heksametara – najljepši primjerak klasicne literature – uklesan u živoj stijeni iznad izvora Pokrivenice na obali mora. Njime rimski kvestor Licinijan slavi izvor «slatke vode», koja i sada tamo tece. Kao naselje Živogošce se prvi put spominje sredinom 13 st. Živogoški franjevacki samostan, utemeljen 1616 godine, bio je više stoljeca središte duhovnog života i pismenosti ovog kraja, s bogatom bibliotekom i vrijednim umjetnickim djelima. Sadašnji oblik mjesto dobiva zadnjih cetrdesetak

Pretraga po ID-u

Google Search

Newsletter

Solution Graphics

Kontakt

Majstora Jurja 13, 21000 Split
Hrvatska (Croatia)
tel: +385 21 271040
fax: +385 21 271040
skype: SmokvinaTravel
MB: 2123681
OIB: 02419525960
ŽIRO RAČUN:
HR8623400091110356129
DEVIZNI RAČUN:
IBAN: HR8423400091510356908
SWIFT CODE: PBZGHR2X
ID KOD: HR-AB-21-060222784
e-mail:
info@smokvina.hr

Konvertor valuta