Traži

Smokvina.hr

Destinacije - Otok Hvar

Hvar

Dobro došli u glavno mjesto otoka koji se dici provjerenim naslovom najsuncanijeg dalmatinskog otoka. Od svih dana u godini, ovom je otoku priroda darovala cak 320 suncanih. Pridodamo li tome mirise ružmarina i lavande, šumovitu obalu i izuzetnu kulturnu ponudu jasno je zašto je Hvar omiljeno turisticko odredište!

Stari Grad

Stari Grad je jedan od najstarijih gradova Europe i najstariji grad na Hvaru - otoku sunca, lavande i vina koji se može podiciti s cak 130 godina organiziranog turizma. Zbog svog posebnog položaja - s jedne je strane okovan kopnom, odnosno poljima lavande i vinogradima, a s druge zašticen morem - Stari Grad posjeduje posebnu turisticku privlacnost i spada medu najposjecenija ljetovališta na Jadranu.

Zavala

Zavala je atraktivno mjesto na južnoj strani otoka Hvara, najsuncanijeg dalmatinskog otoka. Ovdje možete uživati u nedirnutoj prirodi i kristalno cistom moru. Posebnost Zavali daju prelijepa žala i blizina Šcedra, nenastanjenog otoka divlje ljepote. Iako je Zavala omiljeno izletište posjetitelja Hvara, vrijedi razgledati i njenu okolicu. Posebno su zanimljiva mala mjesta u kojima su se sacuvale tradicionalne seoske kuce.

Vrboska

Vrboska je turisticko mjesto i lucica na središnjem dijelu sjeverne obale otoka Hvara. Smještena u uskom i duboko usjecenom zaljevu, Vrboska sa svojih 523 stanovnika i gospodarstvom zasnovanim na uzgoju voca, maslina i smokava, vinogradarstvu te ribarstvu nudi sve potrebno za miran obiteljski odmor. Okružena borovom šumom, s nekoliko hotelskih objekata te brojnim privatnim kucama s apartmanima i sobama za najam, Vrboska svojim gostima jamci kvalitetan odmor i brojne sportsko-rekreativne sadržaje. Osim lucice u kojoj se mogu sidriti manje jahte, Vrboska ima i dobro opremljenu marinu spremnu prihvatiti nauticare i jedrilicare na proputovanju Jadranom. Kako je rijec o mjestu duge ribarske tradicije, ljetujete li u Vrboskoj svakako posjetite Ribarski muzej.

Jelsa

Jelsa je gradic koji se nalazi na sjevernoj strani otoka Hvara najsuncanijeg otoka Jadranskog mora, poznatog po bujnoj vegetaciji i mirisnim nasadima lavande. Jelsa je postala u važno središte otoka Hvara i dio njegove 130 godišnje turisticke tradicije. Okružena maslinicima, vinogradima i mediteranskim raslinjem, Jelsa se spušta u mir modre uvale mameci posjetitelje svojim plažama.

Pretraga po ID-u

Google Search

Newsletter

Solution Graphics

Kontakt

Majstora Jurja 13, 21000 Split
Hrvatska (Croatia)
tel: +385 21 271040
fax: +385 21 271040
skype: SmokvinaTravel
MB: 2123681
OIB: 02419525960
ŽIRO RAČUN:
HR8623400091110356129
DEVIZNI RAČUN:
IBAN: HR8423400091510356908
SWIFT CODE: PBZGHR2X
ID KOD: HR-AB-21-060222784
e-mail:
info@smokvina.hr

Konvertor valuta