Traži

Smokvina.hr

Destinacije - Otok Brač

Postira

Postira je turisticko naselje smješteno na sjevernoj obali srednjedalmatinskog otoka Braca koji je s kopnom povezan svakodnevnim trajektnim linijama iz Splita i Makarske. Povoljan položaj ucinio je Postiru lukom i ribarskim mjestom, a plodna zemlja u zaledu osigurava gostima mjesta domacu hranu i kvalitetna vina. Naselje se prvi puta spominje u 14. st. a turisticka punuda zasnovana na smještaju u hotelima, pansionima i apartmanima namijenjena je prvenstveno mirnom obiteljskom odmoru. Ljubiteljima sporta na raspolaganju su tereni za košarku, tenis i bocanje te vodeni sportovi za koje u nedostatku vlastitih u Postiri možete iznajmiti potrebne rekvizite. Na širem se podrucju mjesta nalazi više manjih uvala s šljuncanim i stjenovitim plažama okruženima borovim šumom. Uz organizirane izlete u okolicu, razonodu tijekom ljeta pružaju i manifestacije u okviru tradicionalnog kulturnog ljeta kada se organiziraju i pucke fešte obilježavane vec desetljecima na stari autentican nacin.

Bol

Bol je atraktivno ljetovalište koje se smjestilo na južnom dijelu otoka Braca, jednog od najsuncanijih jadranskih otoka. Nedaleko od Bola leži ljepotica medu jadranskim plažama - Zlatni rat - raj za surfere i zaljubljenike u sportove na vodi. Ovaj sprud izdužena oblika posut milijunima sicušnih zrnaca pijeska uranja u modrinu pucine svojom duljinom od 634 metra! Želite li aktivan odmor ispunjen sportom, zabavom i druženjem s mladim ljudima svakako morate doci u Bol!

Sutivan

Sutivan se smjestio 7 km zapadno od Supetra, trajektne luke otoka Braca koji je sa Splitom povezan svakodnevnim linijama. Naselje koje datira iz 15. st. osim sakralnih objekata posjeduje i nekoliko arhitektonski zanimljivih renesansnih kuca i baroknih ljetnikovaca. Plaže u Sutivanu su pretežno šljuncane, dok se u obližnjoj uvali Livka nalazi pješcana plaža. Mjesto posjeduje park zasaden drvoredom palmi te perivoj pošumljen alepskim i primorskim borom, pa su veceri u Sutivanu idealne za laganu šetnju. Gastronomsku ponudu konoba i restorana cine domaca hrana i bracko vino, a zanima li Vas aktivni odmor podrucje oko rta Gomilica pogodno je za podvodni ribolov. Uvala u Sutivanu nudi siguran vez za manje jahte, a vece je brodove potrebno vezati izvan luke.

Supetar

Supetar se nalazi na sjevernoj strani otoka Braca, jednog od najatraktivnijih srednjedalmatinskih otoka. Trajektnom je linijom povezan s gradom Splitom. Smješten u uvali Sv. Petra po kojoj je i dobio ime, Supetar se danas ubraja medu glavna turisticka središta. Vama ce ponuditi bogatstvo kulturnih spomenika, raznovrstan sportsko-rekreativni program te autenticne otocne zabavne sadržaje.

Splitska

Splitska je naselje i lucica smješteno na sjevernoj obali srednjedalmatinskog otoka Braca koji je s kopnom povezan trajektnim linijama za Split i Makarsku, 7 km udaljeno od Supetra. Uz tradicionalna zanimanja, maslinarstvo, poljoprivredu i vinogradarstvo, sve se više razvija turizam zahvaljujuci lijepim plažama u uvalama Splitska i Zastup okruženima borovom šumom. Mjesto je prvenstveno namijenjeno mirnom obiteljskom odmoru i gostima koji vole domacu hranu, vina lokalnih vinara i smještaj u privatnim sobama i apartmanima.

Pretraga po ID-u

Google Search

Newsletter

Solution Graphics

Kontakt

Majstora Jurja 13, 21000 Split
Hrvatska (Croatia)
tel: +385 21 271040
fax: +385 21 271040
skype: SmokvinaTravel
MB: 2123681
OIB: 02419525960
ŽIRO RAČUN:
HR8623400091110356129
DEVIZNI RAČUN:
IBAN: HR8423400091510356908
SWIFT CODE: PBZGHR2X
ID KOD: HR-AB-21-060222784
e-mail:
info@smokvina.hr

Konvertor valuta